Сертифікати  

   
   
Курси, вебінари, олімпіади. Портал «Всеосвіта».
   

Сьогодні майже всі зрозуміли, що таке вірус, як він може вплинути на наше повсякденне життя.

Лікарі повідомляють, що останній місяць не було жодного пацієнта з отруєнням чи розладом кишковика... Всі активно миють руки.

Проте це не про вірус.

Що ж таке вірус ?virus

Віруси – це найпоширеніші біологічні "організми" на Землі. За оцінками експертів, їх близько 10 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000, і якби їх усіх вишикували вряд, вони б тягнулися від однієї сторони Галактики до іншої. Ви можете розглядати їх як власну нанотехнологію природи: молекулярні машини з розмірами за шкалою нанометрів, обладнані для вторгнення в клітини інших організмів та захоплення їх для відтворення. Хоча переважна більшість вірусів нешкідлива для людей, деякі можуть викликати захворювання, а деякі навіть можуть бути смертельними.

Віруси не можуть функціонувати поза організмом господаря, тому їх часто вважають неживими та паразитами. Їх життя повністю залежить від клітин інших організмів. Вони не можуть самостійно захоплювати та зберігати енергію. Тому щоб вижити та розмножуватися їм потрібен організм-господар.

Поза клітиною вірус загортається в незалежну частинку, яку називають віріон. Віріон може “виживати” в навколишньому середовищі протягом довгого періоду періоду часу, залишаючись структурно недоторканим і здатним заразити новий організм.

Докладніше про це можна прочитати на сторінці

А ще, ми підготували декілька посилань на цікаві матеріали розміщені на TouTube:

І на останок.

Дослідження та використання технічних систем також дає позитивний ефект. 

Вентиляція, як один із способів боротьби з пандемією коронавірусу.

Автор: Левчий В.В. к.т.н., доц. 

   
© NPUROUNDER